BLOC PARTICIPATIU SOBRE EL .BCN

Ja fa mesos que se sap que hi haurà la possibilitat de que hi hagi nous dominis com .bcn, .nyc, .berlin, .paris, etc d’aquí un any o dos.

Però és avui que per fi llegeixo que l’Ajuntament de Barcelona vol fer-se amb el domini .bcn (veure article a http://www.lavanguardia.es/lv24h/20081024/53566039132.html , per exemple)

És la primera ciutat de l’estat en demanar un domini d’aquests i de fet gairebé gens s’ha parlat a la premsa excepte alguns comentaris contraris a aquest nou domini en veure’l com un perill pel domini .cat.

En aquest bloc ( o blog) vull aprofitar per obrir un debat sobre aquest nou domini. El fet que sigui l’ajuntament el que vulgui gestionar aquest domini ja em sembla que és debatible. De fet a altres ciutats, com a Berlín, darrera de .berlin hi ha empreses privades. I si el .bcn ho portés una fundació com en el cas de .cat?

Espero que aquest bloc serveixi per trobar idees beneficioses per Barcelona.

Per començar a Berlín tenen el www.dotberlin.com i pel .cat teníem el www.puntcat.org . Quina web té l’Ajuntament per donar suport al .bcn?

Ara per ara he trobat el següent comunicat: http://w3.bcn.es/V01/Serveis/Noticies/V01NoticiesLlistatNoticiesCtl/0,2138,1653_1802_1_611761973,00.html?bcnAccessible=true&accio=detall&home=HomeBCN

En aquest comunicat, i per primer cop crec, es pot veure el logotip que farà servir l’Ajuntament.

Des d’aquí torno a insistir en una fundació pel .bcn … però aquí hi ha aquest bloc per a que cadascú digui la seva …

—-

20 de novembre de 2008: Cada dia trobo més llocs a nivell mundial que fan referència a ww.dotbcn.com , per exemple, http://www.domainclub.org/showpost.php?s=58aea4508181665afdae6d02a6c4e0fa&p=131638&postcount=18 des de Taipei, potser.

Per una altra banda he trobat la url http://apps.facebook.com/causes/136114?m=7bf7bab2 , un lloc a Facebook pels que no estiguin d’acord amb el .bcn:

.cat i punt

Potser fins i tot jo em sumi a aquesta iniciativa perquè no estic gens d’acord en un .bcn gestionat per l’ajuntament.

Anuncis

10 responses to “BLOC PARTICIPATIU SOBRE EL .BCN

 1. Ahir vaig veure la notícia a 20 minutos, La Vanguardia i L’Avui. I Avui la veig a l’ABC. Pel que veig això del .bcn on més desferma passions és a diaris com l’ABC o L’AVUI. Sembla ser que en principi el domini .bcn no rep una oposició frontal però hi ha cert rebiug a que el gestioni l’ajuntament (en això hi estic d’acord! … que sigui una fundació!) i també hi ha la sospita de que el .bcn pugui servir per fer-li ombra al .cat.

  Personalment em sembla que el millor és que existeixin els dos dominis tld i els dos portats per fundacions.

  Si les ciutats més importants del planeta es fan amb dominis propis Barcelona no pot ser menys.

  Tinc la sensació que els que s’oposen al domini .bcn ho fan per raons polítiques. Lamentablement poden tenir raó si els que estan a favor també ho fan per raons polítiques.

  Sigui doncs aquest bloc un lloc de debat …

 2. Congratulation to the .bcn initiative forward to a city identity of Barcelona and its peoples. We appreciate if we can support your efforts to gain the .bcn top-level domain.

  A single correction for your blog post: our URL is http://www.dotberlin.com and not http://www.dotberlin.cat.

 3. Thanks a lot for your comment!
  Sorry for .cat mistake .
  Here the .bcn domain support is much less than the .berlin support in Berlin I imagine. We struggled a lot to have the .cat domain for the Catalan culture and language. It was a popular idea. Some people are afraid that the .bcn is a way to hide the .cat to the world.
  I wonder if something similar happens in Germany and Berlin. Does some people there feel that the .berlin top level domain goes against the .de domain?

  I thought about registering the http://www.dotbcn.com domain when I knew about your domain http://www.dotberlin.com

  I am just a private owner of this site and I do not have any connection with the townhall ( http://www.bcn.cat ). It is the townhall which wants to have the control of the .bcn domain.
  I do not agree at all with that. I think there should be a foundation like the .cat one.

  My goal with this http://www.dotbcn.com domain is that people from Barcelona have their say.

  http://www.dotbcn.com supports of course the .berlin domain and I wish you are one of the first to have a city domain! I love Berlin!

 4. Des de fa uns dies m’hi he adonat que aquest domini ( http://www.dotbcn.com ) apareix en webs tan prestigiosos sobre tlds de ciutat tals com http://www.dotberlin.com o http://www.citytld.com .
  Ja he deixat clar en anglès que això és un domini privat que té la intenció de crear un debat sobre el .bcn. Com deus saber en aquí la iniciativa no és pas popular (com va passar amb el .cat) sinó que és una iniciativa que va sortit de l’ajuntament. Fins i tot hi ha gent en contra perquè hi ha por que el .bcn pugui ser una excusa per amagar el .cat. Jo no crec que es faci per això ( o no vull creure que es faci per això …) i el que m’agradaria que el futur .bcn no el portés l’ajuntamnet de Barcelona sinó una fundació com en el cas de l’estimat .cat.

  Ara per ara l’ajuntament sembla no tenir un web per explicar al món aquest .bcn . Si algú sap d’altres llocs que parlin sobre el domini .bcn estaria content de conèixer-los.

  Mentrestant aquí teniu un lloc per parlar del .bcn : http://www.dotbcn.com

 5. Acabo de fer una separació entre els dominis http://www.dotbcn.com, http://www.puntbcn.com i http://www.puntobcn.com i aquest bloc. Voldria que aquests dominis els portés una fundació pel domini .bcn.

 6. He llegit un article on CIU es posiciona per un .bcn gestionat per la Fundació puntCAT en comptes de l’ajutament de Barcelona. També he sabut de que a FACEBOOK hi ha una campanya que es diu PUNTCAT I PUNT. Que jo sàpiga l’ICANN és la encarregada de donar el domini. Potser una possibilitat seria que es algú més a més de l’ajuntamnetn demani el domini .bcn!
  Potser aquells que tant s’estimen el .CAT podrien camprar el .bcn i poser una pàgina on digués: Barcelona ja té el .cat … No ho sé, però això de que darrera del .bcn estigui l’ajuntament no m’agrada gens.

 7. En aquest post deia fa unes setmanes que no sabia quin era el web de l’ajuntament sobre el .bcn.
  Doncs hi ha hagut canvis. Per una banda, els dominis que jo vaig registrar, http://www.dotbcn.com , http://www.puntbcn.com i http://www.puntobcn.com potser que passin a mans de l’ajuntamnet si me’ls demanessin. O potser me’ls guardo.
  Però per una altra banda aquests dies s’han estat registrant domins a nom de l’ajuntament de Barcelona. Per exemple, http://www.puntbcn.cat i http://www.puntbcn.org
  N’hi ha uns quants més que els ha registrat l’ajuntament. Aquí us poso una llista. En aquesta llista hi ha uns quants dominis, però que no són de l’ajuntament i que ja estaven registrats …:
  http://www.dotbcn.org , http://www.dotbcn.net , http://www.dotbcn.cat
  http://www.puntbcn.net , http://www.puntbcn.es

  http://www.puntobcn.org , http://www.puntobcn.net ,
  http://www.puntobcn.es

  Com us dic no sé que passarà amb els meus. Ja fa mesos que els vaig registrar i des del principi tracten sobre el domini .bcn i es mencionen als webs principals de webs sobre tlds de ciutats. Suposo que el més intel.ligent és que passessin a mans de l’ajuntament.

  De totes maneres potser prefereixen un http://www.puntbcn.cat que polìticament és molt més correcte potser …

  Si no els vulguessin, doncs, continuarien servint per tenir un link a aquest blog i podria afegir contingut sobre la meva estimada Barcelona.

 8. He trobat la url http://www.blogbarcelona.cat/viewPost.do?dispatch=viewPost&postId=D14A7F8F-62EF-FF4A-A7BA-B3BAAE986BB6 on es comenta sobre el domini .bcn.

  Hi ha un comentari en el qual es diu que els que s’oposen al domini .bcn li recorden als que s’oposaven al domini .cat.

  Bé, jo al principi també pensava el mateix. Però hi ha una petita diferència. Darrera del .cat hi ha una Fundació (no pas la Generalitat de Catalunya, el Govern Balear, etc) i darrera del .bcn és l’Ajuntament el que hi vol ser. Amb diners públics. Com a ciutadans que vivim a Barcelona i que paguem impostos potser podem dir alguna cosa …

 9. SILENCIS QUE CRIDEN L’ATENCIÓ …

  L’Ajuntament de Barcelona fa unes setmanes que va anunciar que demanaria a l’ICANN el .bcn.
  Fa unes setmanes .bcn, .berlin, .hamburg, .nyc i .paris van acordar a El Caire formar un grup de suport als tld de ciutats.

  Si la ciutadania sentís interès per aquest .bcn és evident que al web de l’Ajuntament hi hauria un banner gran que parlaria d’això! Doncs, bé, ens trobem amb silenci.

  Si és el mateix Ajuntament el que vol el .bcn que menys que fer-se publicitat d’aquesta iniciativa al mateix web? Doncs, silenci.

  Que ningú cregui que aquest silenci vol dir manca d’interès per .bcn. Tot el contrari! El .bcn si que es vol però no es vol parlar d’ell d’una manera que creï controversia.

  El que s’ha fet és una altra cosa ….: INTENTAR QUE LA GENT AGRIDI DEL .BCN SENSE QUE HI HAGI POLÈMICA …:

  Com? Doncs introduint el .bcn com qui no vol la cosa!

  Així, COM QUI NO VOL, ara resulta que al web de l’Ajuntament es veuen coses com SCANNER.BCN o RADIO.BCN com qui no vol la cosa! Maquiavèlic???

 10. Encara que no sóc un gran entusiasta del .bcn i no vull un .bcn que vagi en contra del .cat m’agrada veure que no tothom est’a en contra del .bcn per por a que es mengi al .bcn. A http://batega.cat/barcelona/el-domini-bcn-no-es-tant-dolent.html es pot llegir un article on es diu que el .bcn no és tan dolent com pot semblar.

  Si les grans ciutats del món tindran un domini propi no tindria sentit que Barcelona no tingués el seu.

  De fet, si no tenim por de la llibertat, la gent triarà.
  Totes aquestes controvèrsies entre Catalunya en front de Barcelona per mi no tenen sentit. El que té sentit és si creiem en la llibertat. I si cèiem, llavors, un .bcn té tot el dret d’existir. Una altra cosa és que l’Ajuntament de Barcelona sigui qui ho vulgui tenir i no pas una fundació com el .cat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s